2007. január 6., szombat

Garancia az alapszolgáltatás díjmentességére

Minden freestat webmaster felé szükségesnek tartom, hogy egy 5 évvel ezelőtt, a Freestat rendszer előző tulajdonosa által meghozott üzleti döntéstől - mint a rendszer eredeti fejlesztője és jelenlegi kizárólagos tulajdonosa - teljes mértékben elhatárolódjak, és egyúttal garanciát vállaljak a rendszer ingyenes üzemeltetése mellett a továbbiakban. Ahogy azt a rendszer neve is mutatja, már az első tervek megszületésekor, már a névválasztásnál is első szempont volt az ingyenes szolgáltatás modell.

Sajnos, a rendszer előző tulajdonosa úgy gondolta, a rendszer túlterheltségéből fakadó extra beruházásokat a rendszert használó webmesterekkel kell megfizettetni, ezért egy egyszeri összeget, 2000 Ft + Áfát kezdett követelni a már feliratkozott felhasználóktól. A jelenségről a HWSW is írt. A döntést mind szakmailag, mind üzletileg vállalhatatlannak tartottam és tartom, és nem hiszem, hogy a szolgáltatást igénybevevő webmestereket érdekelné, hogy miért, mire is kellene fizetnük egy ingyenes szolgáltatásért, főképp, hogy számos egyéb ingyenes alternatíva létezett már akkor is - és több hasonló próbálkozás született azóta is.

Az oldal fenntartását (infrastruktúrális, fejlesztési valamint üzemeltetési költségek) a továbbiakban is kizárólag célzott reklámokkal, a freestat oldalba illeszkedő hirdetésekből finanszírozzuk, nem célunk, és soha nem is lesz célunk az alapszolgáltatás költségeit a felhasználókra (webmesterekre) terhelni.

Célunk, hogy továbbra is egy egyszerű, gyorsan installálható, ingyenes statisztikai rendszert biztosítsunk a magyarországi webmesterek számára, mely nagyfokú stabilitásával méltó elismerést szerezhet az ingyenes statisztikai rendszerek szegmensében.

1 megjegyzés:

Pillangószív írta...

Nahát, ez kellemes meglepetés! Mintha megéreztem volna, hogy első kedves statrendszerem újra ingyenessé vált. Annak idehen nagyon kedveltem, első honlapjaimon használtam, és eléggé bosszantott, amikor fizetőssé vált. Nemrégiben új blogot indítottam, és most gondoltam, hogy a meglévők mellé egy újabb bérőkódot is elhelyeznék. Valami ösztöntől sugallva gépeltem be a majdnem teljesen elfelejtett címet. És lám...

Blogom: http://bdk.blog.hu