2012. július 23., hétfő

Freestat 2012

Kedves Freestat felhasználók,

mint ahogy azt többen megtapasztaltátok az elmúlt napok során, a Freestat rendszer ismét nagy változásokon ment keresztül. Ez immáron az ötödik nagy generáció váltás a rendszer élete során.

Lássuk, mi - és miért - történt pontosan az elmúlt hetekben.

Ahogy az előző bejegyzésekből ez már kiderülhetett, 2009-ben - a hatalmas adatforgalom miatt - az akkoriban újdonságnak számító felhőalapú Google Appengine platformra esett a választásunk, hogy a szolgáltatást megfelelő minőségben tudjuk a jövőben biztosítani, a növekedés fenntartása mellett.

A hosszú sztori röviden, két áremelés, folyamatos módosítások után a szolgáltatás egyszerűen megfizethetetlenné vált. Ezért áthelyeztük a Freestat rendszert a Google adatparkból egy Dallasi (Egyesült Államok) adatküzpontba. Mivel a Google saját szervereit és adatbázis kezelőjét használtuk, így nem volt könnyű az elmúlt három év (2009-2012) adatok mentése, valamint konvertálása az új rendszerbe. Ez nagyjából egy hét fáradtságos munkát vett igénybe.

A jó hír, hogy minden adatot megmentettünk, és mára a szolgáltatás már ismét teljes gőzzel üzemel. További jó hír, hogy minden eddiginél gyorsabb, stabilabb, megbízhatóbb lett a rendszerünk. Oldalaink letöltési sebessége soha nem tapasztalt módon gyorsult.

A PRO előfizetéseket hamarosan szintén visszaállítjuk. További változás, hogy a Google megszüntette a Friend Connect alkalmazást, ehelyett a Google+ és a Facebook oldalainkat ajánljuk a Freestat hírek nyomonkövetésére. Kérdéseiteket bármelyik csatornán, E-mailben, illetve egy új Csevegő modul segítségével is feltehetitek.

Mint mindig, mindenre válaszolunk. A Freestat rendszer 12 éves működése alatt voltak egyarán sikerekben gazdag, valamint kihívásoktól sűrű időszakok, mi azon vagyunk, hogy a leggyorsabb, legpontosabb szolgáltatást tudjuk nyújtani Nektek.

Köszönjük a visszajelzéseket, a jókívánságokat, maradjatok velünk,

üdvözlettel,
Kálmán Tamás
freestat.hu

Nincsenek megjegyzések: